Hlavní navigace

Názor k článku Trump podepsal šmírování NSA na dalších 6 let od Miroslav Šilhavý - sudetsko-uherský europrolhanec To je prosím charakteristika jakých vlastností? protože už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2018 12:15

    Miroslav Šilhavý

    sudetsko-uherský europrolhanec

    To je prosím charakteristika jakých vlastností?

    protože už jim došlo, že jako tzv. vítač (jde o celkové názory) by měl po první volbě hlasů asi jako Topolánek

    Ano, je to smutné, že je potřeba něco takového korigovat. Je i smutné, že imigrační vlna skončila, uprchlíci se postupně rozprostřeli, část se začleňuje, část se vrátila, ale jako téma strachu je to výborný volební-obchodní artikl.

    Celé je to smutné, protože ČR svojí polohou a svými možnostmi je zcela závislá na vztazích s okolními zeměmi. RVHP moc nefungovalo, ale obchod na západ funguje. Když něco někomu prodávám, poskytuji službu, jsem "vítač". Na tom není nic ponižujícího, stejně jako není nic ponižujícího na tom, že prodavačka musí první pozdravit svého zákazníka, nebo že musí tu a tam přežít to, že zákazník nemá dobrou náladu. Protože odměnou jsou peníze, které potřebuje.

    Češi jsou hákliví, ale víceméně jen slovně, na podřízenost. Jsme sice v praxi "národ lokajů", ale nesneseme, když to někdo řekne. Ale přitom sloužit (= moderně: poskytovat služby) není nic ponižujícího! Voják slouží zemi, polista slouží. lékař slouží (lékařská služba), .... Je tedy potřeba rozlišovat mezi službami ponižujícími (být sluhou z donucení, z existenční nouze apod,), a službami povznášejícími (= odvádím práci, která někomu dalšímu pomáhá a dostávám za to odměnu).

    Zeman byl vždy obratným politikem, a byť jsem nikdy nebyl voličem sociální demokracie, byl to důstojný lídr strany. Bohužel, věk ho přemohl, jiskra se ztratila, a ve společnosti páchá nenapravitelné škody. Prezident by měl být první, kdo se umí omluvit, pokud se zmýlí v tvrzení o článku Ferdinanda Peroutky, by měl být první, kdo ze svého blízkého okolí odvolá lidi, kteří neprošli prověrkami bezpečnosti (je zajímavé, že části spolupracovníků se zbavil z malichernějších důvodů). Stejně tak si myslím, že když dostává milost usvědčený vrah (a já přiznávám prezidentovi právo rozhodovat i v takovýchto případech!), tak pak by měl mít dost velikosti na to, aby nařídil zastavit trestní stíhání ženštiny, která na něj vyběhla s odhalenými kozami. Místo toho jsme viděli, že justice aktivovala hned během víkendu projednání ve zrychleném řízení - institut, který se jinak využívá zejména při sportovních výtržnostech a jiných hromadných akcích.

    Vadí mi sice představa, že by prezidentem měl být nepolitik, ale dává mi to naději, že úřad bude zase reprezentovat aspoň nějaké lidské hodnoty. To v naší situaci taky není málo.