Hlavní navigace

Názor k článku Trump podepsal šmírování NSA na dalších 6 let od Miroslav Šilhavý - A živí ne jenom "původní obyvatelstvo", ale přispívá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2018 16:21

    Miroslav Šilhavý

    A živí ne jenom "původní obyvatelstvo", ale přispívá k blahobytu všech, včetně imigrantů na dávkách. Tu svoji demagogii si fakt nech.

    My si nerozumíme. Přijetí uprchlíka považuji za vhodné, protože patříme k pár procentům planety, která to udělat může. To je jedna rovina, která tímto výrokem začíná i končí.

    Dále, každý obyvatel ČR, Evropy má pracovat, uživit se a odevzdávat odvody. To je druhá rovina, ve které u mě nehraje žádnou roli to, jestli se jedná o uprchlíka, starousedlíka, jakoukoliv rasu, národnost či státní příslušnost. Populistické je právě dávat rovnítko mezi migraci a zločinnost, nebo migraci a čerpání dávek.

    Třetí rovina je, a tu rovněž zastávám, že ne každému uprchlíkovi by mělo vzniknou doživotní právo u nás zůstat. Po vyřešení hlavní otázky, důvodu, proč musel uprchnout ze své země (ohrožení života), má se takový vrátit zpět (a opět, nevadí mi, když to bude na naše náklady). Zároveň však připouštím, že určitou část z nich si můžeme chtít ponechat - právě ty, kteří za tu dobu, co tu byli, začali tvořit hodnoty ve prospěch všech.

    A čtvrtá rovina je, že mi trochu vadí, že nad uprchlíky diskutujeme my, v ČR, když všech asi dvacet, co k nám přišlo, už postupně přešlo až do Německa. (nadsázka)