Hlavní navigace

Názor k článku Trump podepsal šmírování NSA na dalších 6 let od Jarda_P - Domnívám se, že výsledky přímých voleb prezidenta jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2018 23:35

    Jarda_P

    Domnívám se, že výsledky přímých voleb prezidenta jsou méně šťastné, než když byl prezident volen parlamentem. Tam byla aspoň první z otázek řešena uspokojivěji - kandidovali i politici a ne neznámí lidé.

    Prezident je v nasi politice pomerne nevyznamna figura. Proto nam byla jeho volba soudruhy velmozi darovana, abychom vybili svoji politickou energii na necem tak nevyznamnem a abychom nabyli pocitu, ze i my o necem rozhodujeme. Nyni smime zvolit potresace pravicemi a predcitace novorocniho projevu, ktery napsal nekdo jiny.

    Kde jinde může být volitelný (ve smyslu, že mu vůbec někdo dá hlas) předseda strany, který je podezřelý ze spáchání trestných činů. Občané by měli od svých zástupců, včetně prezidenta, požadovat, aby skládal účty. A ačkoliv nějakých 50M Čapího hnízda není největší politická rozkrádačka, i tak měli občané říci: zaplaťbůh, že už jsme začali s tím politiky hnát k odpovědnosti.

    Nechapete perverzni zpusob mysleni prumerneho Cechacka. Ten i mysli, jaky je Hnizdil kabrnak. Ze se vsemi tak pekne vybehl a pomohl si. Zcela v duchu "kdo nekrade, okrada svou rodinu".

    Bohužel, vůle lidu je poměrně zřejmá, ale úplně mimo moje chápání.

    Co nechapete na tom, ze vetsina kazdeho naroda jsou hovada a v nekterych narodech ta vetsina bohuzel je vetsi, nez v jinych? Nemyslite, ze ta rada emigracnich vln se musela nekde podepsat?