Hlavní navigace

Názor k článku Tučňákologie aneb i z BFU bude Guru od Petr Klima - Clanek je pekny, i kdyz myslim, ze prilis...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2002 9:33

    Petr Klima (neregistrovaný)

    Clanek je pekny, i kdyz myslim, ze prilis zabiha do podrobnosti. Zatim jsem nepotkal cloveka, ktery by zkusil Linux a predtim nemel pravym tlacitkem oklikane vse, co v MS windows je. Logika nastaveni kdeceho pravym tlacitkem je stejna, jako ve Windows, takze myslim neni treba se ji moc zabyvat. Ale k tomu vlastnimu doporuceni: Nejpozdeji v dalsim dilu bych se zminil o tom, ze (a proc) je velmi nevhodne bezne pracovat jako root. Posledni tri dny jsem jednomu absolutnimu linuxovemu zacatecnikovi pres ICQ pomahal zpet rozchodit jeho X a z jeho hlasek typu "chvilku jsem tam nekde neco kopiroval" mne oblevala hruza. Samozrejme, dokud jsem mu o tom nerekl, pracoval jako root.
    Jinak, pokud jde o strukturu budoucich dilu, hlasuji pro to, aby se bez ohledu na ohlasy pokracovalo od jednodussiho ke slozitejsimu. Napred mu ukazat KDE a potom ho nenapadne dovest k radce a treba i rucni editaci konfiguraku.
    Jeste perlicka na zaver - ten zacatecnik, ktereho jsem zminil, bral jako novinku moznost zazalohovat nejaky konfigurak pred tim, nez do nej zacne rypat. Proto radsi rucne nic needitoval. Asi ve windows neni uplne jednoduse mozne jenom tak kopirovat ty dva registry souboru, nebo co (nebijte mne, nevim to).