Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu 17.04: konec swapových oddílů a podpory PowerPC od Adam Kalisz - Tak on BFU bude říkat o všem, kde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2017 21:34

    Adam Kalisz

    Tak on BFU bude říkat o všem, kde musí trochu myslet, že je to šmejd. Do jisté míry za to my profesionálové můžeme být vděční, protože kdyby si všichni všechno dělali sami, neměli bychom práci a nebo bychom naopak nestíhali všechny ty chyby při domácím bastlování opravovat. To nedokážu posoudit.

    Obecně bych Linuxové distribuce popsal takto: "* suck less than Windows". Na druhou stranu ještě Windows je primární platforma pro korporáty a většinu různých prográmků, které jsou na něco fajn nebo je někdo vyžaduje.

    Jde jen o to, komu se snažíte sloužit. Když prioritou bude sloužit třeba jako platforma pro datacentrum, *Linux vyhraje. Když budete chtít nějaké to méně známé ERP, MES, CRM a co já vím, tak bude mít Linux problém. Taky sekretářka si domů ve většině případů nedá např. Ubuntu, když pracuje na Windows. Prostě na to nemá kapacitu...
    Taky mě štve, když něco chci s nějakým nástrojem udělat, vím, že to jde, ale naučit je to třeba otázka hodinové práce se to naučit. No tak si to dvakrát rozmyslím.