Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu 9.10 Karmic Koala: vačnatec ladí k dokonalosti od hawran.diskuse - Hned od začátku bylo Ubuntu 9.10 beta vcelku stabilní....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2009 9:06

    hawran.diskuse

    Hned od začátku bylo Ubuntu 9.10 beta vcelku stabilní. Jediné problémy jsem měl s externím monitorem, jehož připojení způsobí pád X Serveru a nefungující připojení na jedné WiFi síti.

    To jsou docela závažné problémy, ne?

    Centrem sítě je v Ubuntu již dlouhou dobu NetworkManager. Jde o aplikaci, která pracuje trochu jinak než ostatní, a tak pro běžného uživatele není tak přehledná jako její konkurence.

    Budu si v tom klikátku konečně schopen nastavit víc typů sítí (jednou s dhcp, jednou se static ip) a bez problému mezi nimi přepínat? Aniž bych zase musel týden googlit a pak čarovat někde na úrovni konfiguračních souborů?

    Velmi diskutovanou součástí dnešních distribucí je Pulseaudio. Sice je na něj slyšet hodně záporných ohlasů, ale realita je taková, že ho najdeme ve většina velkých linuxových distribucí. Z toho můžeme usuzovat, že Pulseadio nebude zas tak zbytečné, jak se o něm můžeme dočíst.

    Nemám slov…


    PS: používal jsem dost dlouho ubuntu na nb dell, teď musím používat Fedoru na lenovu a je to o nervy (omlouvám se zapřísáhlým fidorkářům, ale některé věci jsou tu úplně jinak a to mne dost se..)

    PPS: a jak je to s „nastavením“ defaultní tiskárny?