Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu je Mac pro chudé od Kaacz - Ano, to je VAS nazor a mate na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2011 22:17

    Kaacz (neregistrovaný)

    Ano, to je VAS nazor a mate na nej plne pravo.
    Vice ploch mi vubec nepripada jako spatny koncept. Vam asi pripada, protoze proto nemate vyuziti. Asi delate vzdy jen jednu vec. Napriklad moje manzelka ma pustenu vzdy jen jednu aplikaci a vic ploch by ji jenom matlo. Tak jsem ji nastavil plochu jen jednu. Ja bez vice ploch pokladam desktop za nepouzitelny. Porad saskovat s nepotrebnymi okny na jedne plose. Mam rozdelano vzdy vice spolu nesouvisejicich cinnosti a k nim sady ruznych aplikaci. Namichat to do jedne plochy je pro mne neergonomicky humus. Ano, do win existuji reseni tretich stran, ale maji svoje mouchy jak s funkcionalitou (sub-okno aplikace klidne vybehne na prave aktivni plochu a ne na plochu kde je aplikace) a stabilitou.
    Modifikace hotkeys: Ano, je mozna v nekolika pripadech. :-)
    Hlasitost: proc mam neergonomicky sahat na klavesnici, kdyz ikonka v systray existuje a mam u ni mys ? Jinak mate pekne vzite praktiky MS: spatnou vlastnost prohlasime za feature a presvedcime zakazniky aby si zvykli. :-)
    Copy/paste mysi: pro koho je to nebezpecne a nema na to koule, tak si to muze v linuxu vypnout. Ja bych si to chtel ve windows zapnout. Jinak paste se dela prostrednim tlacitkem, ktere se tolik omylem nemacka.
    Co za ergonomicke brikule dela Unity je mi zcela volne, porovnavam svoji volbu s nejnovejsimi Win7, ktere podle mne moc ergonomickych vylepseni neprinesly. A hlavne jako vzdy, zadna moznost volby. I ty themata jsou vsechna stejna a zmenit se da jen WP, barva a uroven pruhlednosti.