Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu je Mac pro chudé od D.A.Tiger - "Auto je bez kol "připravené k použití", jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2011 12:32

    D.A.Tiger

    "Auto je bez kol "připravené k použití", jak jste tvrdil o počítači bez SW. Stačí si vybrat kola, nasadit je, a můžete jet. U HW bez SW je to úplně stejné: bez SW ani ránu, a SW si dodáte sám."
    Lžete, takto jsem to netvrdil. Auto připravené k použití musí být pojízdné, protože jeho funkcí je jezdit. Bez kol pojízdné není. Počítač bez software je připraven k použití, protože jeho funkcí je vykonávat program(y) a software je program(y). Tohle jsem tvrdil. Když si dodám kola, dodělávám si auto - tedy nekompletní výrobek. Když si dodám software, připravuji si jej k použití - stejně jako když naleji benzín do nádrže automobilu. Nepřekrucujte laskavě co píši.

    "Auto bez zadních sedaček je v pohodě použitelné, místo sedaček tam můžete chtít třeba ložnou plochu na brambory. Auto bez předních sedaček je OK, pokud máte doma závodní sedačky Recaro, které si do vozu chcete dát. Prostě existují důvody, proč někomu nemusí vyhovovat výrobek tak, jak ho výrobce dodává. Není to nic co by se týkalo jen SW."
    Jistě, proto se ve většině aut dájí sedačky vyjmout - stejně jako se dají vyměnit disky, a pod u PC. Ale pořád je výrobce musí dodat (pokud se samozřejmě se zákazníkem nedohodnou jinak), protože pro funkci auta jsou nezbytně důležité.

    "Nebuďte směšný. 50 modelů vá někdo našel tuším na Alze, tedy v jednom eshopu. Kdyby zákazníci tak moc chtěli počítače bez OS nebo s Linuxem, kupovali by ve velkém právě tyhle modely, a výrobci by se pak přizpůsobili. Jenže modely bez OS a s Linuxem jsou minoritní."
    To je ale demagogie. :-D

    Věřím tomu, že Alza nemá o zákazníky na všechny své produkty nouzi. Navíc přesně tak by nabídka měla vypadat u každého stroje: minimálně s jedním předinstalovaným os a bez něj.

    Nicméně ani Vy ani kdokoliv další nemáte žádné právo nikomu nařizovat kde a co má kupovat nebo požadovat. ;) Pokud budu chtít herní mašinu z jiného obchodu a bez os, mám právo to v takovém stavu dostat. Znovu: Mě jako zákazníka v některém obchodě je naprosto putna, zda někde někdo prodává další počítače bez os, či s čímkoliv jiným. Já mám zájem o jeden konkrétní model, a nechci být okrádán, tím, že je mi zároveň s tímto strojem vnucována licence na šmejd, který tam být nemusí a který nevyužiji.

    Navíc, zase to překrucujete - těch padesát modelů se tu našlo jako chabí pokus ukázat jak velká ta nabídka je. Stejně jako vy se mi snažil tvrdit, že prodej počítaču bez os/ s Linuxem je naprosto běžná záležitost (na rozdíl od Vás tento oponent se pokusil své tvrzení alespoň podložit). Sám ukázal, že tomu tak není...