Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu je Mac pro chudé od Sten - MRU má přepínání v KDE taky (samozřejmě volitelně můžete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2011 3:24

    Sten (neregistrovaný)

    MRU má přepínání v KDE taky (samozřejmě volitelně můžete použít něco jiného, ale výchozí je MRU). Na druhou stranu přepínání pomocí ploch je při častém přepínání více než dvou programů daleko rychlejší, třeba já mám plochy čtyři, protože intenzivně využívám čtyři aplikace: webový prohlížeč, IDE, mejlový klient, IM; pro terminál mám Yakuake. Lze to vyřešit i nastavením klávesové zkratky nebo myšího gesta pro okna používaných aplikací, ale ani to Windows na rozdíl od KDE neumí :-)

    KDE má samozřejmě groupování oken taky (opět volitelně nastavitelné a to i pro jednotlivá okna jednotlivých aplikací). O vychytávce jménem Yakuake nebo focusu následujícím myš si navíc uživatelé Windows mohou jenom nechat zdát (na drouhou stranu je pravda, že spoustu jich to mate, proto to není ve výchozím nastavení zapnuté).

    Mám WXDA+ displej a tolik místa tam fakt nemám. Teda pokud neberete v úvahu Z osu, ale to potom můžete tvrdit, že se vám tolik programů vejde i na SVGA displej. Nebo máte UHDV displej? :-D

    Při více monitorech si prostě nastavím aplikace na jednom monitoru, které chci vidět pořád (třeba IM), aby byly na všech plochách. Nastavení pro aplikace či jednotlivá okna lze samozřejmě uložit a ve výchozím nastavení se při odhlášení ukládají všechny spuštěné aplikace včetně pozic a nastavení oken (a samozřejmě to lze vypnout či lze některé aplikace z toho ukládání vyjmout nebo to naopak povolit jen pro některé aplikace).

    Žádnou nutnost výběru nemáte. KDE jsou ve výchozím nastavení velmi dobře připravené pro běžné uživatele, není potřeba nic nastavovat. Power user si nastavení může (ale nemusí) upravit, pokud mu to výchozí nevyhovuje, prakticky libovolně.