Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu končí s 32bitovými instalačními obrazy pro desktop od Jarda_P - Ta africka opice odesla na sever, protoze vzhledem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2017 21:46

    Jarda_P

    Ta africka opice odesla na sever, protoze vzhledem k geologickym udalostem a naslednym suchum nic jineho nezbylo.

    Na druhou stranu clovek muze na Marsu ziskat jen trochu vedeni, ovsem za cenu strasnych nakladu, jejich uzitecnejsi vyuziti na Zemi by bylo mozne diskutovat. A toho vedeni asi nebude o moc vice, nez nam prinesly roboticke sondy. A za cenu toho, ze turisti na Marsu chcipnou, dost mozna uz v horizontu nekolika tydnu a to nedoje-li k nejake katastrofe cestou nebo pri pristani.

    Predstava nalezeni snadno sebratelnych vzacnych prvku je dost psinezni. Nejde je o to sebrat je, ale i o dopravu na Zem. Je otazka, ktery prvek stoji za to, abychom si raketovou turistikou na Zemi zpusobili dalsi ekologickou katastrofu (treba ozonova vrstva je jiz dostatecne zhuntovana) a vycerpani zdroju energie a surovin. Take si zkuste predstavit cenu takto ziskanych prvku. Nebo to, jak to tam ve skafandru se zbijeckou dolujete.

    Pokud pri pokusu s dobrovolniky-sebevrahy budou vymysleny nove technologie, tak ta nejzajimavejsi by byla teleportace, ktera asi vymyslena nebude.

    Pri soucasne urovni nasich technologii je vylet na Mars velky nesmysl, pri kterem tam akorat tech 100 nebo kolik dobrovolniku zarve. Vsechno mluvi proti. Naklady, neobyvatelnost Marsu, nevidim nic, cim by to bylo zajimave. Nehlede na to, ze Mars je tezce nudne misto, kde si ani na pivo nezajdete a pokud se "kolonizatori" nudit nebudou, tak jen proto, ze se budou zamestnani snahou nechcipnout jiz dnes, ale az za mesic. Kolonizace Marsu neni dobyvani divokeho zapadu, kde si clovek mohl na prstech spocita pro a proti a vyslo mu, ze to bude drsne, muze tam zarvat, ale ma i realnou sanci. Dobyvat dnes Mars je jako dobyvat kdysi divoky zapad bez toho, ze by napred byla vynalezena puska a zebrinak.