Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu končí s Unity a vrací se ke Gnome, ruší se i Mir a telefony od VaclavC - Jo, s tou informací, jestli je spuštěno, nebo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2017 13:58

    VaclavC

    Jo, s tou informací, jestli je spuštěno, nebo ne, to je častá a asi oprávněná výtka. Ta šipečka opravdu není moc výrazná. Ale, zase na druhou stranu, ono je to skoro jedno, prostě když na ty ikonu šlápnete, tak ten program prostě chcete mít spuštěný a je celkem fuk, jestli se jenom posune na popředí a spustí. Ale jak jsem psal, ja ten taskbar nepoužívám skoro vůbec.

    Dash (ten "horní vyjížděcí nesmysl") mi zcela vyhovuje. Prostě tam najdu vždy to, co potřebuju - program, dokument, když tam napíšu výraz, tak tam funguje i kalkulačka (byť to oddřívějška trochu pokazili).

    Zavírání oken vlevo mi přijde velmi šikovné, jednak je to potom vlevo tam, kde je ten taskbar, a hlavně když se sloučí lišta programu se systémovou, tak se to tam všechno krásně vejde: ovládání okna, titulek okna/menu programu (oboje najednou opravdu vidět nepotřebuji) a úplně vpravo indikátory a systémové záležitosti. Také, pro člověka, co třeba používá menu, souborové operace a základní ovládání programu bývají většinou v menu jako první, tedy vlevo. A tam pak patří i ovládání okna jako takového.

    Ono to bude jak píšete, prostě "podle vkusu každého soudruha". Ono Vám nic nebrání si to Ubuntu nainstalovat ve verzi s Gnome 2 nebo si nainstalovat něco úplně jiného. Já se Vám tady jenom nabízím jako příklad člověka, kterému Unity naopak naprosto vyhovuje.