Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu MATE 18.04 LTS v detailech od martyd. - Uvažuju o tom ubuntu mate, líbí se mi,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2018 12:02

    martyd. (neregistrovaný)

    Uvažuju o tom ubuntu mate, líbí se mi, ale... :)
    Primárně mi jde o to, že ubuntu má takový ten postranní panel s aplikacema, což mi přijde ultimátně nepřehledné. Není vidět název programu (titulek okna) a rozlišení co je/není spuštěné je opravdu téměř neviditelné.
    I na win10 mám to hloupé slučování vypnuté a mám normální taskbar s malýma ikonama v obdelníčku s titulkem okna. Je to velmi přehledné pro přepínání, např v netbeans, phpstormu, visual studiu... jdou vidět názvy otevřených projektů, takže velmi rychle přepínám kam potřebuju a nemusím to někde hledat, nebo listovat mezi vším otevřeným, atd..
    Proto jsem s mate vydržel vždy nejdéle, ale i tak po čase začala zlobit grafika, zasekávalo se gui, pod okny zůstávala černá, atd. což se mi nechtělo řešit, takže jsem obnovil zálohy zpět do win10.
    Teď bych zase chtěl zpátky k linuxu (všechno co udělám běží pod linuxem a mě už nebaví řešit hromadu virtualizací, rozdíly v nastavení aplikací, atd..)
    Otázka je, jestli je třeba dobrá volba i ten mint?
    Používám netbeans(cordova), phpstorm, sphinx a facebook :D Nic složitého/zvláš­tního.
    Upřednostním čistý vzhled úsporný na systémové prostředky před hezkým, ale náročným a nepřehledným "panelem na všechno". Dobrá podpora je základ, nějaké zkušenosti mám, ale někdy si sám neporadím...
    Takže co by jste řekli? Ubuntu mate, mint, nebo dáte tip na něco vhodnějšího? Mint je na tom s podporou, aktuálností balíčků asi stejně jako ubuntu, když je to na tom postavené?