Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu ztrácí dech, má Mint svou životní šanci? od ales - ... a to je škoda. Mám Kubuntu 11.10 s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2011 12:38

    ales (neregistrovaný)

    ... a to je škoda.

    Mám Kubuntu 11.10 s přiinstalovanou Unity (myslím, že Unity je TA (ženského rodu): jednota, svornost, harmonie).

    Na Unity jsem si opravdu poctivě a dlouho zkoušel zvyknout, ale zdá se mi příliš jednoduchá. Hodně mi chybí stále zobrazený dolní pruh se spuštěnými úlohami (nemám rád ani jejich seskupování), potřebuji na oknech tlačítko pro podržení nad ostatními a zobrazení na všech plochách, nabízení příkazů a aplikací po stisknutí super klávesy se mi zdá nějaké "divné", na ploše mi chybí widgety se zobrazeným místem na disku a počasím. Přesto Unity není špatná - znám jednoho dalšího uživatele, který je s ní naprosto spokojen.

    Co se týče inspirace: myslel jsem si, že Unity se snaží vypadat jako systémy na přenosných zařízeních (Android a tak), protože uživatelům se tato prostředí líbí a chtějí je mít i na velkém stroji.

    Nejvíc mi vyhovuje KDE (4.7.3) s Lancelotem jako spouštěčem aplikací, pohotovým spouštěním přes ALT+F2, dobrým systémem virtuálních ploch a docela velkým množstvím různých nastavení. Jiná prostředí (LXDE, Openbox) jsou sice úžasně rychlá, ale prostě ošklivá.

    K Lancelotu: velmi mi vyhovuje idea, že na nic nemusíte klikat - stačí jen najet myší na symbol šipky. Docela bych to měl rád na všech tlačítkách v celém KDE.