Hlavní navigace

Názor k článku Ubuntu ztrácí dech, má Mint svou životní šanci? od Jakub - RadHat, Debian, Slackware a později se přidalo Gentoo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2011 19:22

    Jakub (neregistrovaný)

    RadHat, Debian, Slackware a později se přidalo Gentoo ? Ne, nedělám si nárok tvrdit, že jsem odborník na historii Linuxu. Mé první setkání s ním bylo v roce 1997 a to jsem ještě nějakou dobu neměl na čem ho pustit. Už tenkrát jsem dostal na CD první 3 zmiňované.

    A od té doby vídám čas od času zazářit nějakou hvězdu a zase zhasnout. Ale ty "skutečné" distribuce jsou tu pořád a dodávají energii všem odvozeným projektům. RedHat CentOSu a Fedoře, Debian knoppixu a ubuntu, Slackware slaxu a pak těm dalším bezejmeným madrivám, mintům ?, archcosi ....

    Maličko mi do toho nezapadá SuSE - je to RedHat/není to RedHat (klon) ?

    Vyzkoušet se dá cokoli, ale na opravdovou práci je dobré mít něco, co tu bude i za 5 let. A když ne (třeba zadarmo jako RedHat), tak ho nahradí něco (jako CentOS), protože jinak ta původní distribuce bude uživatelům chybět.

    Vyberte si na práci něco, co má historii, nebo zjistíte, že nemáte podporu a že prostředí, které máte rádi už nějak najednou není.