Hlavní navigace

Názor k článku Ve sporu SCO vs IBM je zatím vítězem Microsoft od dejf - Proste a jednoduche: kdyz udelas nakej soft, tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2003 14:19

    dejf (neregistrovaný)

    Proste a jednoduche: kdyz udelas nakej soft, tak o nem je dobry neco rici svetu, treba "jedna se pokrocily spravce databaze pro AIX", v tu chvili je s tim softem taky spojena nejaka licence a kdyz se s nim spoji licence AIXu (treba proto ze pulka kodu te aplikace vyuziva kod z jinych casti AIXu), tak uz nemuzes ten samej soft dat pod GPL, protoze je vazanej tou S-V licenci.

    Kdyz udelas nakej soft sam a pouzijes tam jen ansiC, muzes ho klidne zverejnit pod GPL. Kdyz ho pak zkompilujes pod unix, jedna se stale o GPLsoft.

    Kdyz ho nejdriv vydas pod BSD licenci, tak ho muzes pak este vydat zcela nekonfliktne i pod S-V licenci i GPL licenci - vypada to jako bordel, je to borled, ale takove to zhruba je.

    Kdyz pri tehle a jinych kejklich udelas chybu, tak muzes bejt sebelpsi programator, ale muzes se snadno topit v soudech.

    Tamtu hlasku o tom... ze driv nez nekomu reknete co to znamena programovat, meli byste mu v jeho vlastnim zajmu dat nejdrive precist veskere souvisejici zakony, aby se hned na zakladce nedostal k soudu... si jiste pamatuji vsichni od me i mnoha dalsich ze spousty jinych diskusi...