Hlavní navigace

Názor k článku Velké firmy musí přejít na IPv6, nemají jinou možnost od j - Znova, s prednastavenou IPv4 by se prechod na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2012 22:43

    j (neregistrovaný)

    Znova, s prednastavenou IPv4 by se prechod na IPv6 konal, ale az v okamziku, kdy by skutecne nebylo kde brat => dost pravdepodobne by dochazelo ke zhrouceni siti ... Do ty doby by sice existovala mozna celkem "spousta" siti s Ipv6, ale ta by nefungovala, protoze by to nikdo nepouzival, a nikdo by tudiz nemel ani tuseni, ze to vlastne nefunguje.

    Pokud je IPv6 preferovana v situaci, kdy ma IPv6 minimum lidi ( a z nich 99% jsou geekove, kteri vedi co delaji ), tak se jeji funkcnost odladi na tomto pidivzorku. Opak by byla naprosta katastrofa.

    Zkusil bych si predstavit zhruba nasledujici situaci. V roce 2044 dojde nejaky hlavni hlavoun, sef vsech sefu ... k rozhodnuti, ze IPv6 je uz "vsude" a IPv4 tedy vypneme, a to prave "letos", 4.4. aby se to dobre pamatovalo. A 4.4, ve 4:44 udela nekdo "switch off" a vypne routovani na IPv4.

    Naprosto dokonaly zpusob jak behem okamziku znicit internet. 80% siti se zhrouti okamzite a zbytek do hodiny, neb nikdo nepocital s timhle a s tamtim a onim ... protoze vsichni vesele porad pouzivali IPv4, a Ipv6 traffic byl naprosto mizivy.