Hlavní navigace

Názor k článku Velkoobchodní cena domény .CZ stoupne o 20 Kč na 145 Kč od whatever - Je s podivem, že navzdory všem možným (i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2018 21:55

    whatever (neregistrovaný)

    Je s podivem, že navzdory všem možným (i docela slavným a obdivovaným) $račkofirmám, co na trhu jsou se tu lidi naváží zrovna do CZ.NICu, což je rozhodně jedna z těch lépe fungujících firem.

    Netvrdím, že by to nemohlo být lepší, vždycky je fajn se zamyslet, ale IMHO tito jedinci jsou to buď trollové nebo toho prostě moc nezažili. Nikde jsem neslyšel ani nečetl, že registr je to jediné k čemu CZ.NIC je a nepřijde mi, že by se CZ.NICu dělal nějaký bullshit, což se o většině firem říct nedá.

    CZ.NIC není státní firma, je to zájmové sdružení a registr je prostě jedna jeho složka. Na rozdíl od jiných registrů si vyvíjí vlastní software, který se používá i v jiných zemích. Krom toho se CZ.NICu vyvíjí i další software, který je důležitou součástí internetové infrastruktury a který s registrem nesouvisí. Lidi je potřeba platit alespoň průměr nebo slabě nad, jinak ti schopnější pozdrhají jinam bez ohledu na zbytek řekněme benefitů, protože účty, světe div se, musí platit každý a kdo není úplně mimo, tak si to spočítá. A jak už tu někdo zmiňoval, tak CZ.NIC lidi rozhodně nepřeplácí. Když k tomu připočteme, že hlavní sídlo je v Praze, kde každá banka nebo každá druhá SW firma nabídne mnohem víc... Pobočka v Brně má možná i drsnější konkurenci touhle dobou.

    Nikomu nic nebrání pořídit si levnější doménu v Rusku, Německu nebo za $90 na nějakých exotických ostrovech, jestli to udělá dobře. Klidně si pro pár korun nechte vrtat koleno, než abyste podpořili jednu z mála českých firem, která u nás i ve světovém měřítku ještě něco znamená. Těch pár jedinců co je ta dvacka ročně "zruinuje" mně tak nějak nedojímá. Holt si budou muset koupit o pár plesnivých rohlíků v míň. :-) Ale nakonec, je to velkoobchodní cena, takže se teprve ukáže, jak se promítne do ceny koncové. Ale tak jako tak, já si rozhodně CZ doménu koupím a vím, že mě to nebude mrzet.