Hlavní navigace

Názor k článku Velký bratr operátor vás opravdu sleduje? od Sten - Rezoluce OSN číslo 181 stanovila, že vzniknou státy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2011 12:18

    Sten (neregistrovaný)

    Rezoluce OSN číslo 181 stanovila, že vzniknou státy dva. To se dodnes nestalo.

    Mimochodem původně ten plán byl Palestinci odmítnut, protože Izrael měl dostat (a dostal) 56 % plochy mandátního území Palestiny, přestože židé tam vlastnili jenom 7 % půdy, navíc naprostá většina zemědělsky využitelné půdy měla být v Izraeli. Asi jako kdybychom se dnes rozhodli rozdělit ČR na českou a romskou část půl na půl, s tím, že Romům necháme jižní Moravu. A bez násilí, jinak budete vy ten špatný!

    Možná jste si toho nevšiml (Izrael má velmi dobré PR), ale ta diskriminace tam běžná opravdu je. Od nevydávání stavebních povolení na nezbytné opravy (následuje často stržení budov jako nebezpečných), přes zákazy jízd Palestinců na některých silnicích či nesmyslně časté kontroly (které samozřejmě neplatí pro Izraelce) až po zákaz bojkotu rozšiřování židovských osad na okupovaných územích (samozřejmě Izraelci bojkotovat palestinské osady smí). Používání Palestinců jako živých štít nebo používání bílého fosforu i proti civilním cílům je izraelskou armádou taky běžné (i když je to oficiálně nelegální). A to, že Palestinci dostávají za stejné činy o třetinu až polovinu větší tresty je už jenom taková třešnička.

    Saúdská Arábie je extrémní, a to i pro většinu Arabů.