Hlavní navigace

Názor k článku Velký bratr operátor vás opravdu sleduje? od Lael Ophir - Hizballah je teroristická organizace, která sedí v libanonské...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2011 19:02

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Hizballah je teroristická organizace, která sedí v libanonské vládě, a má zcela oficiální posvěcení té vlády k operacím proti "sionistické entitě". Nejde o žádnou bojůvku.
    Pronásledování útočníků za cizí hranice je naprosto ospravedlnitelné, protože narušení hranic ozbrojenými silami jiného státu je casus belli, tj. uznávaný důvod pro vyhlášení války (a mimochodem porušení mezinárodního práva, což u arabů asi nikoho netrápí). Legitimním důvodem k vyhlášení války jsou i "jen" raketové přeshraniční útoky, které z Libanonu přicházejí s krátkými přestávkami prakticky pořád.

    Izrael se z území Libanonu dávno stáhnul, a nepatrnou část anektoval z bezpečnostních důvodů, v souladu s mezinárodním právem. Před vznikem Hizballahu pronikali z Libanonu ti samí týpci, jen si říkali fedaíni. Obsazení jižního Libanonu bylo právě reakcí na tyto útoky. Při stažení Izraele z Libanonu měla klid zajišťovat mise OSN, o které jsem již psal, že naprosto selhala, jako ostatně většina akcí OSN.

    Izrael útočí? Projděte si fakta. Už od roku 1948 to byli arabové, kdo útočil na Izrael. To se nezměnilo od prvního konfliktu až po poslední válku z Libanonem.