Hlavní navigace

Názor k článku Velký bratr operátor vás opravdu sleduje? od PD. - No, ono omezení vstupu do Mekky a Medíny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2011 15:26

    PD.

    No, ono omezení vstupu do Mekky a Medíny má svůj smysl: pro ně je to posvátné místo, kam putují milióny muslimů z celého světa, a už takhle je tam (zejména v době vrcholících posvátných poutí) celkem narváno. Představa, že tam tradají ještě davy turistů, je docela děsivá.
    Mmochodem, do měst Mekky i Medíny se dá dostat celkem snadno, omezen je pouze přístup ke Kaábě (v Mekce) a Mohamedově hrobce (v Medíně) (zdrojem informace je můj dobrý známý, který v obou městech byl). Pokud se jako ne-Žid pokusíte dostat v Jeruzalémě ke Zdi nářků, vyrazí vás úplně stejně.

    A co se týká toho Babylónu, to snad nemyslíte vážně. Židé se do Babylóna dostali jako váleční zajatci po prohrané válce, a celou dobu se snažili odtamtud dostat. Takže jakmile je Arabové pustili, okamžitě odtamtud zdrhali.

    Jinde píšete, že Izraelci sedli a napsali ústavu. To není pravda - vlivem sporu mezi náboženskými a sekulárními Židy nemá Izrael ústavu dodnes, a první ze Základních zákonů byl přijat až v roce 1958.

    Největší katastrofou ve vztahu Izrael - Palestina jsou idioti na obou stranách, kteří hodlají pořád a pořád vytahovat staré a ještě starší křivdy, až nakonec skončí u Starého zákona - a Židé řvou, že už tehdy šli do země zaslíbné, zatímco Palestinci tam ukazují na to, že už tehdy se pokoušeli odtamtud vypráskat Palestince (Filištínské).