Hlavní navigace

Názor k článku Velký test osmi linuxových souborových systémů od ToM - Jsem jediný, který na desktopu _nepracuje_ tímto způsobem?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2008 4:25

    ToM (neregistrovaný)
    Jsem jediný, který na desktopu _nepracuje_ tímto způsobem? Kolikrát denně dělá uživatel operaci podobnou de/kompresi, kopírování atd. celého portage stromu? Procházení stromu ano, rewrite ano, ale tyto testy provedeny nebyly. A i kdyby byly, tak pokud budou rozdíly v řádu desítek sekund až pár minut, tak mě to na desktopu vůbec netrápí a patrně to nebude mít vliv na výběr FS. Alespoň ne u mne. Dělám totiž i jiné věci, než že čekám na dokončení operace.

    Svoje testy jste zabil už v úvodu tvrzením, že stejně nikdo neví jak bude desktop používat za rok. Jinými slovy - ve výsledku je jedno co si kdo vyberete a tudíž to nechte na defaultním nastavení distribuce. A IMHO to není úplně nesmysl.

    Co mě jako domácího uživatele zajímá je spíš bezpečnost dat na FS než jeho rychlost. Přežijou moje data při pádu systému? Jak dlouho potrvá nahození FS do provozního stavu? Na domácím počítači si většinou dovolím víc testovat než v serverovém prostředí a tudíž nějaký ten pád čas od času nastane.

    Když už se rozhodnete dělat nějaké testy výkonu, tak by bylo vhodné se mrknout na výsledky jiných a pokud se někde dramaticky rozcházejí, tak to trochu analyzovat. Např. vaše výsledky mazání stromu jsou dost podezřelé. To se nemusí ani s ničím porovnávat.

    Tolik (doufám konstruktivní) kritiky.