Hlavní navigace

Názor k článku Vlastimil Ott: konec časopisu LinuxEXPRES byl nevyhnutelný od Pavel Císař - Nejsem administrátor profi unixu (a ani Linuxu), ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2007 15:27

    Pavel Císař
    Nejsem administrátor profi unixu (a ani Linuxu), ale open source mě už šest let velmi dobře uživí. Dokonce uživím i manželku a dvě děti, a ačkoliv zatím nemám vlastní tryskáč, na životní úroveň si nemohu v nejmenším naříkat. A rozhodně nejsem žádná výjimka. Ono milý příteli záleží na tom, kam se koukáte a co chcete vidět. Kolem Open Source se točí velké peníze. Sice zatím v celkovém úhrnu ne tak velké jako v čistě komerční sféře bez špetky open source, ale pořád je to dost velký balík na to, aby si člověk přišel na své. Obzvláště při výrazně nižších nákladech než je zapotřebí u ne-open source.

    A co je přímo k nezaplacení, práce na a kolem open source je neuvěřitelně zábavná a přináší velké uspokojení. Po více jak patnácti letech v oboru v čistě komerční sféře jsem už toho měl plný zuby, ale s open source jsem si to začal zase užívat jak za mlada. Neměnil bych za nic na světě.