Hlavní navigace

Názor k článku Vlastimil Ott: konec časopisu LinuxEXPRES byl nevyhnutelný od Laco - 1. Pár odborných počítačových časopisů tu je (namátkou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2007 9:28

    Laco (neregistrovaný)
    1. Pár odborných počítačových časopisů tu je (namátkou Connect), ale komerčně úspěšné jsou ty masové. Úroveň podle mně mají skoro všechny, ale: co je "úroveň" - vysokou úroveň může mít čítanka pro první třídu, nicméně je jasné, že v už ve druhé vás zajímat nebude.

    2. Pár stránek nikoho nezabije, ale proč by je někdo dělal, když ví, že na nich prodělá (i kdyby se počítaly jen přímé náklady)?

    3. Rozdíl je to obrovský. Při psaní na objednávku se napíše to, co chce inzerent, bez ohledu na to, jak je to ve skutečnosti a co zajímá čtenáře. Inzertně zajímavé psaní je, když redakce vymyslí téma, které je zajímavé pro čtenáře a kolem kterého je hodně inzerentů, bez ohledu na to, jaký bude obsah - takové typické téma je třeba "digitální fotografie". Naopak nový MS Office není inzertně zajímavé téma, je tam jediný a navíc neochotný inzerent. Je to ale čtenářsky obrovsky úspěšné téma. Neptejte se mně proč, čtenářská masa je prostě zvláštní živočich.