Hlavní navigace

Názor k článku Vojtěch Trefný: chtěli jsme to nandat Microsoftu od Jan Včelák - Ahoj Vojtěchu. Linux se do škol dostává, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2008 10:46

    Jan Včelák
    Ahoj Vojtěchu. Linux se do škol dostává, ale velmi pomalu. Na jedné škole v Táboře se mi to už částečně podařilo. Původní Win2k server byl po ukončení projektu Indoš nahrazen serverem s Debianem (testing). Před dvěma lety se koupil nový server - tam přišel také Debian (testing) a z důvodu nestability některých aplikací byl původní server přeinstalován na Ubuntu. Teď je naprostá spokojenost.
    Na stanicích ve sborovnách, kabinetech, kancelářích a nové PC učebně je všude WinXP. Ve staré učebně (15 PC) je dualboot Win2k a Ubuntu. Počítám, že tak do dvou let tam zůstane pouze Ubuntu a dualboot se nasadí i v dalších učebnách - možná i sborovnách? Jinak zálohování disků stanic v celé škole je řešeno díky bootovaní Ubuntu přes síť a nástroje partimage. ;-)
    Ještě správce sítě v další škole v Táboře projevil zájem o Linux a požádal mě o spolupráci. Jedná se o počítače v učebnách a internetové kavárně (všude dualboot).

    Přeju hodně štěstí v nasazování kdekoli. ;-)