Hlavní navigace

Názor k článku Vojtěch Trefný: chtěli jsme to nandat Microsoftu od anonym - Tak moment. Uvedl jsem čtyři možné (zdaleka ne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2008 13:45

    anonymní
    Tak moment. Uvedl jsem čtyři možné (zdaleka ne všechny) motivace, které lidi mohou vést k tomu, aby do OSS přispívali. Vy se tu snažíte tvrdit, že jedna z uvedených motivací jde přímo proti základní myšlence OSS. Já tvrdím, že tomu tak není. Protože je-li něco OSS, těžko to může být uzavřené případně těžko můžete tvrdit, že si nemůžete zdrojáky volně upravovat k obrazu svému bez obav, aby vás někdo za porušení EULA, NDA či "Shared source license" žaloval. Pokud získáte dojem, že firma třeba Micosoft do projektu nasadila své agenty, kteří budou přispívat nekvalitním či zákeřným, prostě špatným kódem, NIKDO vám nebrání v tom ten kód nepoužívat, založit si vlastní větev a vyvíjet si sám dle libosti a to klidně s milionem dalších vývojářů. To tvrdím já.

    Takže opakuji, abyste tu nebyl jen za zoufalce, co kope kolem sebe, dokažte, že já lžu a vy nikoliv, tzn. jakým způsobem jeden z těch přispívajících uvedených výše OSS jde proti uvedené myšlence a jakým způsobem vás může zbavit mnou uvedených práv.