Hlavní navigace

Názor k článku Vychází Tor pro Android, nabízí soukromí také na mobilech od Fattal - Na většinu postranních banerů, které zakrývají většinou min....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2018 11:40

    Fattal (neregistrovaný)

    Na většinu postranních banerů, které zakrývají většinou min. polovinu plochy používám zoom. Zazoomuju stránku tak, abych neviděl ten postranní balast.

    Na některých stránkách adblock vypínám také, ze solidarity. Web, který přináší informace dle klasického novinářského kodexu, hlavně web který nevnucuje reklamu tak přemrštěným způsobem, až je to neskutečně otravné. Ono číst článek, když všude okolo bliká milion hovadin je pro mě téměř nemožné. Za chvilku jsem unavený a hlavně znechucený.

    Také se čím dál více setkávám s názorem, že blokování reklamy je "krádež". Jsem zvědav kdy se tento názor rozšíří natolik, že mě donutí odejít z online světa úplně. Je depresivní pozorovat vývoj reklamních bannerů. Jejich velikost se exponenciálně zvětšuje a stejně tak i jejich agresivita (blikání, zvuk, překrývání relevantního obsahu, maskování reálných odkazů, vyžadující akci). Přijde den, kdy reklama na sebe bude moci fyzicky upozornit (štípnutím, šťouchnutím, el.výbojem apod.) a potom se za adblock budou platit prémiové peníze.

    PS: top žebříčku je, když si člověk chce něco přečíst a načtením stránky se spustí ozvučené video, kde zvuk je oproti normálu zesílen o stovky procent. V takové míře, že obyčejně nastavená hlasitost vynásobená 10x málem vyrve repro z bedniček a nebo fyzicky bolí uživatele se sluchátky. To by mimochodem taky nebyla úplně špatná "fíčura" pro browser, aby nedovolil zvýšení přehrávaného zvuku nad určitý limit (pokud možno aby to šlo uživatelsky nastavit/filtrovat dle libosti).