Hlavní navigace

Názor k článku Vyčistěte si Debian: pryč s nepotřebnými balíčky a dalším nepořádkem od Jarda_P - No vidite, kdyby to byl Debian, tak se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 8. 2012 21:01

    Jarda_P

    No vidite, kdyby to byl Debian, tak se vymeni pamet a opravi se to. I kdyz je samozrejme otazka, jestli to za tu praci stoji.

    Navim, proc byste mel mit konfiguraci v 70 MB textaku. Treba na netbooku mi to dela pouhych 7 pro system plus neco v /home. Na serveru by to pak bylo asi min, protoze tam typicky neebude nainstalovano 750 aplikaci.

    Opravne mechanismy registry jsou mi pro kocku v okamziku, kdy stroj z nejakeho duvodu nenabehne. Budto proto, ze se poskodily registry nebo treba proto, ze nejaky dement k necemu napsal dobre vypeceny ovladac. Ani v jednom pripade nemam moznost s tim neco delat. K registry neni utilita, ktera by je opravila po zabootovani z nejakeho vnejsiho media, ani utilita, ktera by mi umoznila registry editovat, tedy nejaky OS+regedit na CD. Jak uz tu nekdo napsal, navrat k posledni zname funkcni konfiguraci neni vzdy to prave orechove. Muzete leda tak obnovit registry ze zalohy, pokud ji mate, coz casto neni ten pripad.

    Za stravitelne povazuji jeste tak reseni z Windows 3.11, kde se registry poprve objevily. Konfigurace byla v textakach - i kdyz dementnich a blbe nebo vubec komentovanych - a z nich se pak generovala registry. Kdyz lehla, stacilo ji vymazat. Uz se nepamatuji, jestli si ji Widle vygenerovaly samy nebo se musel spustit regedit, ktery to udelal, ale nejak to slo. Take tehdy v registry byly jen nektere veci, pokud se pamatuji. Treba Widle samy ji snad nepouzivaly, ale treba Office ano.