Hlavní navigace

Názor k článku Vylučuje se kapitalismus a open source? od Filip - Jestliže chcete aby existovala ta či ona aplikace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 8. 2007 11:05

    Filip (neregistrovaný)
    Jestliže chcete aby existovala ta či ona aplikace nebo úprava OS musí na tom někdo pracovat. Rozsáhlý projekt jako větší aplikace či údržba distribuce je jako koníček neudržitelný nesmysl. Jednotlivec, který dělá něco jen o sobotách a nedělích nemá šanci cokoliv dokončit nebo dotáhnout do stavu použitelného pro běžného uživatele.
    Každá taková věc potřebuje systematickou a každodenní činnost týmu lidí, kteří musí za to být odměněni. Kdyby na projektu pracovalo 5 lidí celý rok jen za 15 000 / osoba tak by pouze náklady na vývojáře činili cca 900 000.
    Běžná údržba menšího projektu pro 5 lidí činí cca 1mil - 1,5mil ročně. Tito lidé mají prostě jen běžné požadavky, zplatit nájmy, uživit rodinu, koupit si nějakou drobnost a snad ušetřit na důchod. (A mimo jiné jim stát ještě cca 30 % vezme).

    Vše má být zadarmo! To jsou naprosto přihlouplé řeči ubožáků, kteří si sami neumí vydělat na to aby si dokázali něco kupit a byli zvyklí prostě SW ukráct. Většinou velkohubí tlachalové.

    Těším se až jednou takoví pak půjdou do práce a tam jim někdo nezaplatí a řekne jim, že to co dělají by mělo být zdarma.

    ANO je to tak - open source neznamená zdarma