Hlavní navigace

Názor k článku Výrobci podvádějí s verzemi Androidu, místo záplatování jen mění datum od kallsyms - To je jeden z důvodů, proč si kupuju...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2018 18:25

    kallsyms

    To je jeden z důvodů, proč si kupuju telefony přímo od Google (nebo kdysi ješte od Motoly, když patřila Googlu). Tam aspoň člověk má updaty.

    Co je ale mnohem horší je, když si chce člověk rootnout telefon - updaty na rootnuté telefony nefungují, protože to udělali jako binární diffy - bsdiff (což by vlastně ani nevadilo, protože rootnutý telefon víceméně jenom přidává su binárku). Taky to nefunguje, pokud vyměníte recovery partition třeba za TWRP, což je velmi praktická featura - lze s tím jednoduše celý telefon zálohovat i obnovovat. Updatovací mechanizmus je skrytý v původní recovery partition.

    Rootnutý phone se lze updatovat jenom flashnutím částí factory image (system, vendor, boot...) a stejně to občas skončí v boot loope. Naštěstí Google ty factory images zveřejňuje - https://developers.google.com/android/images.

    Nerozumím, proč nemůže mít Google update mechanizmus jak je běžný u Linuxových distribucí - přijde mi to dokonce jednodušší než ty binární diffy.