Hlavní navigace

Názor k článku Vzpomínka: prvnímu československému hard disku pomohl i Gustáv Husák od hawran.diskuse - To že "rus vyhrál válku" neznamená, že se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2015 14:50

    hawran.diskuse

    To že "rus vyhrál válku" neznamená, že se mu bude do nekonečna lézt do (_!_) a že mu projde každá prasárna.

    Not to mention, že si za tu válku docela zavinili sami a o metodách, kterými bylo to (ano, nezpochybnitelné vítězství) je za bolševika radši moc nemluvilo.

    To "Nacizmus je (německý) fašizmus," je klasická levácká zkratka.
    Je to samozřejmě blbost, už by se papoušci, opakující ad nauseam propagandu "jediných pravdivých a objektivních" zdrojů (= většinou v rusku), měli trochu dovzdělat a zjistit si přesně, jakými pojmy pořád pohazují.

    Dovolím si ještě jednou ocitovat asi nejkratší popis:
    Fašismus a nacismus jsou dvě výrazně rozdílné ideologie. Rovnítko fašismus = nacismus vymysleli komunisté, aby odvedli pozornost od rovnítka nacismus = komunismus.
    Pro fašismus je typický konzervatismus,
    pro komunismus a nacismus je typická víra v ideální budoucnost, popření starých pořádků, vytvoření dokonalé společnosti.

    Fašismus se opírá o tradiční pilíře společnosti 19. století (církev, armáda, velkokapitalisté, zbytky šlechty) a vytváří korporativní stát, autoritářský stát se zdůrazňovanou kontinuitou hodnot.

    Nacismus a komunismus se opírají o všemocnou STRANU, která představuje nové zjevení pravdy, podřizuje si všechny tradiční autority i hodnoty - nacismus a komunismus stojí na novém člověku, nové morálce (krásně je to ukázáno třeba ve filmu L. Viscontiho Soumrak bohů). Já osobně jsem antifašista, ale komunismus a nacismus jsou mi mnohem odpornější.
    http://blisty.cz/art/31642.html (kupodivu)

    Že rusák každého, kdo "není s nima" automaticky označí za fašistu je známý fakt, ono je to pak s těmi tupými ovcemi jednodušší.
    http://zpravy.idnes.cz/kdo-je-fasista-rusko-ukrajina-djy-/zahranicni.aspx?c=A140819_161834_zahranicni_jw
    http://bez-cenzury.com/node/7405 (!!!)

    A dodatek:
    že se na Rusi začíná nebezpečně rozmáhat krajní nacionalismus a že to všemocný báťuška Putin přiživuje a podporuje, je také docela známý fakt ...