Hlavní navigace

Názor k článku Windows 10: analýza probíhající komunikace od Snape - Ano, autor do dešifroval. Jednoduchým trikem (přidal si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2015 22:18

    Snape (neregistrovaný)

    Ano, autor do dešifroval. Jednoduchým trikem (přidal si do systému svou vlastní certifikační autoritu) přesvědčil Windows, aby si myslely, že komunikují se svými servery, ale přitom komunikovaly s jeho proxy serverem.

    Je možné, že to je v diskuzi 10x vysvětleno, jak někdo psal, ale já jsem ji celou nečetl. Z původního článku jsem to nepochopil. Teprve teď, když jste takto polopaticky vysvětlil, tomu rozumím. Díky. Šikovné. Vlastně simulovaný man-in-the-middle attack :-)

    Minimálně to vyvrací lživé články, které bez sebemenšího důkazu tvrdily, že tohle Windows dělají (přičemž autor toho lživého článku se tvářil, že na to přišel během 5 minut používání).

    Já bych to nenazval "lživé články" a určitě bych to nebagatelizoval. Ta obava je validní. Faktem je, že Windows komunikují až příliš intenzivně a odesílá spoustu meta dat a informací. A zdaleka nevíme, co všechno se dá z nich složit po naformátování do smysluplných tabulek. Nevíme, co které pole znamená, neznáme jejich vzájemné vazby a obsah jen hádáme podle jednotlivých slov. A to nemluvím o binárních hodnotách v tom streamu.