Hlavní navigace

Názor k článku YouTube-DL a FFmpeg jako záloha mizejícího internetového obsahu od Filip Jirsák - Protože poskytují službu a nemají s čím so...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2020 10:32

    Filip Jirsák

    Protože poskytují službu a nemají s čím so souhlasit nebo nesouhlasit.
    Mýlíte se, mohou s něčím souhlasit či nesouhlasit. To je svoboda podnikání.

    Pokud vidí něco nezákonného, mohou/mají/musí na to dotyčného upozornit, případně to ohlásit úřadům, které jako jediné mají moc rozhodovat o tom, co je přípustné a co není.
    Jasně. A vy když uvidíte na ulici někoho krást nebo někoho bít, půjdete v klidu domů sepsat trestní oznámení, protože to přece není vaše starost to řešit. Ve skutečnosti jsou úřady až ta poslední instance – pokud se nebudou chovat slušně lidé, úřady to nezachrání.

    O tom, co je přípustné pro mne, nerozhodují úřady, ale já. O tom, co je přípustné pro firmu, nerozhodují úřady, ale vedení té firmy. Já ani firma nesmíme porušovat zákony, ale pokud jednám v mezích zákona, mohu se svobodně rozhodnout, s kým budu spolupracovat a a s kým ne, komu poskytnu své služby a komu ne.

    Je zajímavé, že tato "náhlá" prozření následované oligarchickými manýrami postihují společnosti až od určitého dominantního postavení na trhu vůči ostatním.
    Nikoli. Pouze se o tom u menších společností obvykle nedozvíte. Ale občas se dozvíte i o menších – nějaká hospoda nebo hotel nechtěli obsloužit Klause nebo Zemana, někde odmítnou vystoupení extremistické kapely apod.