Hlavní navigace

Názor k článku YouTube-DL a FFmpeg jako záloha mizejícího internetového obsahu od Jan Hrach - Jasně. A vy když uvidíte na ulici někoho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2020 14:17

    Jan Hrach

    Jasně. A vy když uvidíte na ulici někoho krást nebo někoho bít, půjdete v klidu domů sepsat trestní oznámení, protože to přece není vaše starost to řešit.
    Ne, (v rámci fyzických možností) zakročíte, ale hned jak to bude možné, tak ty úřady informujete. Přece zloděje nezadržíte, nezavřete do improvizovaného vězení u sebe ve sklepě, a nic dalšího se nestane. Informovaly platební společnosti úřady? Běží vyšetřování? Jaké jsou/budou jeho výsledky?

    To je svoboda podnikání.
    Zajímavé je, že svoboda podnikání to je, jenom když se to zrovna hodí. Stačí se podívat do historie vašich komentářů, a zjistíte, že když se například hospodský rozhodne svobodně podnikat a povolí ve své hospodě kouřit, tak je to najednou špatně. Nebo když se hypermarket rozhodne svobodně podnikat a otevře ve státní svátek. Přičemž v obou těchto případech dokonce ani nemají na svém trhu monopol -- na rozdíl od tohoto případu s karetní společností.