Hlavní navigace

Názor k článku YouTube-DL a FFmpeg jako záloha mizejícího internetového obsahu od Heron - Jouda 16:21 Spíš z toho mám pocit že jde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2020 17:15

    Heron

    Jouda 16:21

    Spíš z toho mám pocit že jde o evidentní záminku

    Může jít o to z toho vytřískat prachy na soudech. Prostě někdo se chytil příležitosti, využil třaskavého tématu, zatím se mu povedlo udělat velký rozruch a uvidíme, co dál.

    Z pohledu případných obětí je velmi špatná správa, pokud se ve výsledku přesune distribuce na deepnet/darknet - nejlepší šance na potlačování opravdu toxického obsahu je když se vše děje veřejně a ne potají, kde se na jakékoli moderování fakt každej vykašle.

    Tak ono to na darknetu už samozřejmě je, to si nemusíme vykládat. Toxický obsah nezmizí, dokud bude někdo ochotný jej vyrábět a někdo kupovat. Ono je taky otázka, kolik těch obětí vlastně je. To, co je v tom článku popsáno je samozřejmě špatné, ale za nic z toho nemůže PH. To, že někdo někoho natočil a to video zveřejnil je jaksi problém toho pachatele. A celá ta snaha, aby to PH smazal, ukazuje na dost zásadní nepochopení toho, jak internet funguje. Vůbec nejlepší je poznámka, že PH na rozdíl od Youtube, dovoluje videa stahovat a že toto je příčinou toho, proč se to objevuje pořád znovu i po smazání. Jednak ti lidi často uploadujou i snímání monitoru, tj o nějakém stahování někteří ani neví a přesto jim to nebrání to reuploadovat, a druhak, jako bavíme se pod článkem, který ukazuje, jak stahovat cokoliv. A technicky zdatnější jedinci to pochopitelně dávno vědí. Takže stěžovat si na to, že existuje download, no opět nepochopení internetu.