1. Já pamatuji pomazánkové máslo od jeho prvního dodání na trh (tuším, že jsem zrovna chodil na gympl). Tedy i to, co bylo tehdy na krabičkách, i to, co se lidem říkalo v rozhlase a psalo v novinách - právě, že je to něco jako tvaroh s máslem, takže se na tom nedá smažit (např.) a je to jen k natírání na chleba. MMCH sušeného mléka tehdy nebylo dost, aby se touto cestou spotřebovávalo. Už proto, že sušené mléko bylo tehdy cenově dotované, na trhu levné a běžně ho lidé kupovali.
2. Nějak si prosím zafixuj, že v mlíce jiný tuk než máslo není. Takže mléčný tuk = máslo.
3. Taky si nějak zapiš za uši, že laktóza ti nevyvolá alergii (kdyby jo, byl bys dávno na prkně, protože se tvoří v těle), ale laktóza v potravinách vyvolá u geneticky disponovaných osob nadýmání a průjem, které jsou dány kvašením té laktózy střevními bakteriemi za vzniku kyselin a plynů. Tento stav prostě není alergie.