Hlavní navigace

Názor k článku Z praxe: šest překážek Linuxu na cestě do malých firem (1/2) od Flasi - Tak já o linuxu na stanicích ani neuvažuji....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2014 12:45

    Flasi (neregistrovaný)

    Tak já o linuxu na stanicích ani neuvažuji. Můj příspěvek měl jenom ilustrovat, že i komunikace s MSO-pozitivními partnery je zatraceně dobrý důvod, proč mít MSO.

    Moc pěkně jsi tu rozdělil dokumenty - a já naprosto souhlasím, že většinu běžných dokumentů otevře LO bez problémů, případně s drobným rozhozením stylu.

    Ale proto jsem psal o dokumentu s makry, kde problém bude. A trochu se směji, jak jsi s věcí rychle hotov. Stačí vyzvat odesílatele, aby to poslal nějak normálně. Zvláště, je-li to dodavatel.... A co když to není dodavatel, co když je to zákazník? Co potom?
    A co vůbec znamená to normálně? Pro odesílatele je "normálně" přesně to, co dělá. Funguje mu to tak unvnitř firmy a pokud vy s ním chcete úzce spolupracovat, tak po vás chce, abyste to dělal taky. Těžko bude kvůli vám měnit procesy práce s dokumenty. Jistě, pokud je to dodavatel, tak zaskřípe zubama a udělá si nějaký rovnák na ohejbák a vyřeší způsob, jak od vás dostat data jinak. Ale pokud je to zákazník, se musí přizpůsobit vaše firma. A nechat si MSO se často ukáže jako ZDALEKA nejjednodušší řešení.