Hlavní navigace

Názor k článku Z praxe: šest překážek Linuxu na cestě do malých firem (2/2) od A.S. Pergill - Ne nedělám. Naposled jsem měl problémy se zvukem implicitně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 4. 2014 19:22

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Ne nedělám.
    Naposled jsem měl problémy se zvukem implicitně po instalaci nastaveným na nulu na Mandrake 8, a to už je opravdu hodně let. Od té doby jel všude na tom, co jsem měl, zvuk v implicitním nastavení po instalaci, až do D7.
    On je ten zvuk v systému od příslušného programu až po ovladač karty nastavován na několika místech, a je-li kdekoli nastavena nula, tak prostě nic není slyšet.
    Na D7 je jednak složité ovládání zvuku s řadou voleb, dostupné z menu ("Aplikace"), jednak jednoduché táhlo dostupné z ikonky na liště, kde se nastavuje celková hlasitost a nic jiného, a ta není z LXDE dostupná. Bude to znamenat prohrabat se ve střevech Gnome, abych zjistil, jak se vlastně daný program jmenuje (přímo z Gnome se to zjistit nedá - prostě shit) a zpřístupnil ho z LXDE, a pak by to mělo fungovat. Tohle zvládnu (snad) já se skoro dvacetiletou zkušeností s linuxem, ale BFU rozhodně ne.