Hlavní navigace

Názor k článku Z praxe: šest překážek Linuxu na cestě do malých firem (2/2) od Lael Ophir - 1. Samozřejmě výrobci pro nová zařízení nepíší drivery...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2014 15:44

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. Samozřejmě výrobci pro nová zařízení nepíší drivery pro staré OS. Většina nového HW například nemá drivery pro Windows 95. Mimochodem kolik nového HW má drivery pro distra Linuxu z roku 2002?

    2. Já také netvrdil, že na kernelu Windows pracuje právě 1100 vývojářů. Jen jsem zpochybňoval, že 1100 vývojářů pracuje na plný úvazek na kernelu Linuxu.

    Zkuste se někdy ponořit do internals operačních systémů. U Windows NT uvidíte rozdělení na HAL a vlastní kernel, preemptivní a reentrantní kernel, stabilní ABI, prioritizaci přerušení, rezervaci šíře přenosového pásma pro I/O operace, kernelový transaction manager, dobrou SMP škálovatelnost, oddělení subsystémů (Win32, POSIX, v minulosti OS/2) atd.
    TOP 500 o ničem nevypovídá. Superpočítače dnes fungují většinou jako gridy sestavené ze spousty hloupých nodů, a důvodem úspěchu Linuxu je jen nulová cena licence na node.
    Burzy jedou na Unixech i Windows, s tím že Unixy tam mají daleko delší tradici.

    3. Pokud máte udělený platný patent, je podle vás jeho zneužitím, když za něj chcete zaplatit? Když patent nebudete vymáhat, přijdete o něj. BTW ty nesmysly o "výpalném" jsou zjevně nějaká linuxová mantra.