Hlavní navigace

Názor k článku Základy použití režimu org-mode v Emacsu od Jirka - Perfektní, děkuji. Emacs s org-mode používám už několik...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2018 13:43

    Jirka (neregistrovaný)

    Perfektní, děkuji. Emacs s org-mode používám už několik let. A stále se cítím jako začátečník :-) I tady jsem našel pár drobností, které jsem neznal.

    Kdysi jsem začínal na ICL serveru, kde byl součástí "System V" nějaký editor SuperTED. Po přechodu na HP-UX jsme hledali v čem budeme programovat.

    Narazili jsme tenkrát (bylo to někdy 199.) i na emacs, ale zdál se nám velký a pomalý. To bylo ještě v době, kdy 8MB paměti bylo hodně a rozepsaná zkratka "Eight Megabytes And Constantly Swapping" dávala smysl :-) . Ještě se mi líbí "Escape Meta Alt Control Shift".

    Našli jsme si JED, který jsem hóódně přiohýbal a definoval vlastní klávesové zkratky (default má myslím právě emacs zkratky). Fungovalo to dobře, akorát byla vždycky práce, když jsem si ty úpravy kopíroval na jiný stroj - pak už i na Linux. Z dnešního pohledu vidím, že to byla zbytečná (i když to možná jinak nešlo) slepá ulička a po letech jsem zakotvil u emacs.

    No a nový editor už nepotřebuju hledat, protože věřím tomu, že emacs je tak rozšířený, že se vždycky najde někdo kdo ten vývoj potáhne dál.