Hlavní navigace

Názor k článku Země blokující internet nedostanou IP adresy, zní nebezpečný návrh od Petr - "Jak se chcete bránit, když zbraň nebudete mít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2017 14:31

    Petr (neregistrovaný)

    "Jak se chcete bránit, když zbraň nebudete mít u sebe? Ona Vám i komukoliv jinému bude dost k ničemu, když se někde v davu odpálí terorista"

    Levá mozková hemisféra je zaměřená (specializovaná) na detaily, zatímco pravá mozková hemisféra vnímá svět (realitu) jako jeden celek. Člověk má obě pro to, aby je používal obě.

    Pokud se na věc (vyzbrojování populace) podíváte pohledem levé mozkové hemisféry a budete řešit nejrůznější detaily, tak pak máte samozřejmě pravdu. Zkuste se ale na věc podívat i pohledem pravé mozkové hemisféry - tedy pohledem celku:

    1) pokud bude vyšší prozbrojenost populace, jak to bude působit na teroristy/kri­minálníky - budou napadat běžné občany, nebo budou daleko opatrnější ?

    2) Pokud budete žít v klidné čtvrti, zbraň třeba necháte doma, ale pokud budete žít v sousedství kriminálníků, tak si většina lidí zbraň vezme s sebou (tedy ti co ji budou mít). V USA máte nejrůznější gangy a normální policisté tam ve městech mají oddělení které se na gangy specializuje ("guns&gangs", apod.).
    U nás v Evropě zase máme muslimské čtvrti (tzv. "no-go zóny" - ty "nejslavnější" jsou v Marseille, předměstí Paříže, Malmo, ...), které jsou semeništěm krádeží, obchodu s drogami, nelegálními zbraněmi, terorismu a toho nejhrubšího náboženského fundamentalismu (pomíjím že islám je extrémistickou ideologií sám o sobě) kam se bojí jít i policista (muslimové v těchto místech na policisty běžně útočí - záchranka či hasiči na tato místa bez doprovodu policie ani nepáchnou). Pokud byste bydlel v sousedství takové čtvrti, ozbrojil byste se, nebo ne ?
    Ono je totiž velice snadné dělat závěry z dálky a bezpečí (zatím) klidné země.

    3) Pokud bude obyvatelstvo ozbrojeno a bude mít absolvováno vojenský výcvik (muži i ženy; výcvik znamená několika-týdenní školení a ne roční (či dokonce dvouletou) nechutnou buzeraci jménem povinná vojenská služba), jaký efekt to bude mít na případné dobyvatele.
    Příklad: pokud bychom byli schopni postavit řekněme dvoumiliónovou domobranu, myslíte, že by třeba rusové riskovali se svými 500 000 vojáky obsazení naší země při vědomí, že jejich těžká technika jim umožní svržení našeho systému, ale naše početní převaha jim neumožní nainstalování toho jejich ?????