Hlavní navigace

Názor k článku Země blokující internet nedostanou IP adresy, zní nebezpečný návrh od SB - Řešit kriminalitu legálních zbraní v ČR je zbytečné,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2017 10:17

    SB (neregistrovaný)

    Řešit kriminalitu legálních zbraní v ČR je zbytečné, protože tu žádná není (samotného mě to překvapuje, když si uvědomím, co jsou Češi zač). Případ Brod je vskutku ojedinělým případem, mimoto se jednalo o (několikanásobné) selhání státního aparátu včetně policie, ale o tom není žádoucí mluvit.
    Tlak EU na odzbrojení není podložen kriminalitou, protože ta u legálních zbraní není. Není podložen ani přechodem legálních zbraní do nelegálních, protože ten tu taky není. Není to ani boj proti terorismu, protože to na něj nemá vliv, spíš se situace zhorší. Vysvětlením je pravděpodobně už jen počínající totalita EU, která mocensky roste a chce mít zbraně plně v řízení, nejlépe pouze pro své účely. Není to překvapením, odebráním zbraní začínaly všechny totality - hitlerovci, sovětští komunisti v 1917 i ti naši v 1948, i jinde na světě a vždycky to špatně dopadlo. Jenom si nikdo nedokáže představit, že EU by mohla být taky totalitou a že to bude tak brzo.

    Názory lidí jako pan Kaliszad (nejedná-li se o školáka) jsou na pováženou, v dospělosti by měla platit nějaká soudnost, znalosti, zkušenosti. Názor může vyjádřit každý (i kdyby byl sebenaivnější či blbější), ale pořád mě znepokojuje skutečnost, že volební právo je plošné. A zaráží mě, že vůbec někdo lidu musí vysvětlovat, proč je třeba se umět bránit a jak toho dosáhnout. Opravdu jsme jako civilizace tak zdegenerovaní?