Hlavní navigace

Názor k článku Zpracování obrazu analogovým počítačem (mozkem): digitální vs. analogové zpracování od Ferdinand - Jestli máš takovéhle problémy v Kladně, tak máš...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2014 14:59

    Ferdinand (neregistrovaný)

    Jestli máš takovéhle problémy v Kladně, tak máš evidentně problém s anténou. U městských vysílačů se s digitálem používá vertikální polarizace. Měl jsi na to anténu?

    Dále může být také problém v kabelu od antény. Tam, kde díky nízkému rozlišení a analogové povaze signálu nebylo rušení v kabelu výraznější problém, u digitálu problém být může - po překročení určité meze chybovosti je degradace výsledného obrazu velmi prudká (na rozdíl od analogu). Řešit to může lepší kabeláž, nebo zesilovač, případně oboje.

    No a za třetí je možná chyba v přehrávači - tedy televizi nebo set top boxu. Ne všechny se s chybami vyrovnávají stejně (některé mají výkonnostně s bídou na to, aby vůbec obraz přehrály). Na tenhle problém bych si tipnul z toho tvého popisu zhoršování problému při dynamičtějším obrazu. Digitálnímu signálu jako takovému je totiž úplně jedno, jakou scénu přenáší. (Snad jen že chyba ve delším vektoru znamená, že bude zasažena větší oblast, ale na vypadávání obrazu jako celku to nemá vliv.)