Hlavní navigace

Názor k článku
Mezinárodní výzkum ukázal, že žen v IT přibývá. Zdaleka to nejsou jen programátorky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2022 17:08

    MSBOSS

    Spoiler alert: Tento příspěvek berte s notnou dávkou humoru.

    Lidé mají z 99% společnou DNA s šimpanzi, lišíme se jen jedním procentem (a tím, že oni mají 48 chromozomů a my jen 46). Dle vaší teorie by tedy mělo být v IT takřka stejně šimpanzů jako lidí.
    Jediný logický závěr je ten, že šimpanzi jsou důsledně vykořisťováni a omezováni, aby nezabírali pracovní místa lidem, kteří dost možná ani nejsou schopnější, protože mají o 2 chromozomy méně než šimpanzi.
    A já volám - proč se nikdo šimpanzů nezastane? Kvóty pro šimpanze v IT! Napravme tuto nepravost!

    A teď vážně nevážně: Je vidět, že o genetice jste slyšel v obrázkové učebnici. Ano, ženy a muži mají zhruba stejnou DNA. Ne ale zcela. Ženy mají 23. pár chromozomu jako 2x chromozom X, muži mají X+Y (takže světe div se, muži mají složitější DNA než ženy, protože nejsou "ochuzeni" o chromozom Y). To, že ještě fungují metody, které během života aktivují či deaktivují části genomu pro jednotlivé buňky, celky nebo celý organismus, nechme stranou.

    A teď hodně nevážně: A teď si vemte, že tedy ženy mají "o jeden chromozom méně" než muži. Rozdíl mezi člověkem a opicí jsou 2 chromozomy. To jsme aritmeticky na půli cesty mezi muži, kterých je v IT většina a šimpanzi, kteří v IT prakticky nejsou. Tedy není divu, že je žen v IT

    A to je prosím ukázka, jakým pseudovědeckým postupem se dá dojít k blbosti. Vy jste jen šel opačným směrem. Z nesprávných předpokladů jste nesprávnou cestou došel k minimálně pochybnému tvrzení.