Hlavní navigace

Názor ke zprávičce 5 důvodů proč nepoužívat Linux od Jarda - Mozna, ze je stejne deravej, jako Thunderbird, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2005 22:04

    Jarda (neregistrovaný)
    Mozna, ze je stejne deravej, jako Thunderbird, ale vetsina mail viru je psana na Utlouk, tedy duvod k jeho nepouzivani. Synchronizace s PDA atd neni dobra diky Utlouku, ale proto, ze se vyrobci PDA s nicim jinym moc neobtezuji a ani nezverejni specifikace, aby to za ne nekdo mohl napsat.

    Jestli se Thunderbird plazi, je mi uplne jedno, pouzivam Sylpheed-Claws, ktery se neplazi ani na stare 386 a umi presne vse, co od maileru chci, tedy treba podporu GnuPG.

    Prehusteny interface ma. Kvuli makroikonam a kdecemu uz ani nezbyva misto na cteni mailu. Clovek potrebuje monitor na celou zed.

    Nevim, ktere mailery prebiraji prvky meziksichtu Utlouku, videl jsem to jen v Evolution, ktery si tez dokazi odpustit, zejmena, kdyz se mi ani s pomoci Google nepodarilo zjistit, kam ukryva informace o uctech a nedokazal jsem si presypat data mezi notebookem a desktopem.

    Zaloha dat z Utlouku neni jenom o databazi mailu, ale take konfigurace uctu, ktere se skryvaji jinde, tedy v registrech, alespon na Utlouku Express. Kdo to ma vse dohledavat? Krome toho, na to, aby clovek zjistil, kam Utlouk ty maily cpe, je vhodne mit bezici Utlouk, aby clovek treba omylem nezazalohoval nejakou starou verzi, kterou tam nekdo nekdy zapomnel. Pokud clovek preinstalovava Windows, je to asi proto, ze nebezi a tedy nebezi ani Utlouk. Idem pro zalohu klice z registru. Kdyz Windows nejdou, klice jsou v haji a muzu si mailove ucty prekonfigurovat znovu. Navic priponu souboru mailove databaze z hlavy neznam a bez Google by tedy clovek Utloukova data nezazalohoval.

    Cili: Jak jednoduche! Uplne jak od Microsoftu. Az jednou Bill "vymysli" home directory, jako nejnovejsi prevratnou novinku, kde najdu uplne vsechno, tak si opravdu oddechnu.

    A ze nic nevim o zaloze dat Utlouku, je mozne. Parkrat uz jsem to delal a vzdy jsem u toho besnil. Vic o tom vedet nechci a doufam, ze mne to prilis casto nepostihne.