Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Adobe Reader 9.4.0 opravuje 23 bezpečnostních chyb od chris - Tyhle blaboly číst, to je fakt radost. Acroforms jsou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2010 0:59

    chris (neregistrovaný)

    Tyhle blaboly číst, to je fakt radost.
    Acroforms jsou součástí specifikace od verze 1.2, tj. rok 1994
    XFA forms jsou součástí specifikace od veze 1.5, tj. rok 2003
    ISO 32000-1 standartizuje verzi 1.7, tj. rok 2006, a to od roku 2008
    ISO 32000-2 draft, bude standardizovat minimálně PDF 1.7, tj. Adobe Extension Level 5 / Acrobat 9.1

    btw, i mac os x preview, které je asi nejlepším lehkotonážním alternativním prohlížečem s minimem základních funkcí (aby né, když je pdf v jedné z nižších verzí součástí core zobrazovacích metod mac os x) má naprosto zásadní problémy s tak triviálními kombinacemí věci jako je přetisk, přímé barvy a průhlednost. O kalibrovaném zobrazení na evropské tiskové prostory při nastavených evropských locales a prostoru dokumentu ani nemluvě.

    A btw, extensions standardizovány jsou, jsou zveřejněny, a jsou tak vlastně (jak všechny verze pdf v minulosti) volněji dostupné k nezávislé implementaci než samotný iso standard - jsou totiž volně k dispozici, narozdíl od iso standardu, který si člověk musí zakoupit.

    Docela rád bych používal a doporučoval nějaký lehkotonážní pdf viewer pro použití na linuxu, bohatě by stačila korektní implementace iso standardu, bez podpory extensions, ale realita je taková, že žádný takový neexistuje.
    Pokud někdo takový zná, např z nějaké bleading edge distribuce, rád se nechám použit, ale prosím né takové bláboly jako výše - z toho co jsem zkoušel byl jeden každý alternativní viewer rád, že se jakžtakž popasoval s korektní reprezentací textu v různých písmech v zemi používaných, obvykle se nedokázal korektně popasovat ani s tím minimálním rozsahem fci v podmnožině PDF/X-1a 2001.

    A k bezpečnosti: 20+ security fixu je na pováženou, ale to snad sakra dobře je to vydali brzo, mimo pravidelný termín!
    Proč má asi debian security repo?!? Proč na Lennyho vychází security updaty s frekvecí cca 1 za 1-2 týdny...? Proč se tak nadává na MS že nezáplatuje známe bugy někdy i řadu měsíců...?