Hlavní navigace

Názor ke zprávičce AI pro krátkodobou předpověď počasí od Jan Hrach - > Coz muze znamenat fakt cokoliv. 1) Ne, je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2021 23:33

    Jan Hrach

    > Coz muze znamenat fakt cokoliv.

    1) Ne, je tam napsáno tohle:

    <blockquote>We run MWNet operationally on a consumer-grade GPU Nvidia GeForce RTX 2070. The predictions for up to 60 minutes are computed for the Central Europe region with a 1 km spatial resolution every 10 minutes. The computation takes approximately 6 seconds, and the predictions are available online in real-time.</blockquote>

    2) Ten stroj, na kterém to běží, jsem osobně postavil, a ano, opravdu to je normální počítač s RTX 2070 a kromě tohoto se na tom počítá i spousta jiných blbostí.

    > a jsem presvedcen ze to nejsou jednine vydaje

    No to nejsou, muselo se to vyzkoumat, natrénovat, naprogramovat aby se to dělo a občas se to musí adminovat aby to pořád spolehlivě fungovalo. Ale jak píšu, dělat to lidma neškáluje, i kdyby se ukázalo, že mají vyšší úspěšnost - takže to předpovídáme tak jako tak, a jestli si nějaký D.A. Tiger otevře aktuální radar nebo předpověď už žádný rozdíl v nákladech není.

    > A co se tyce Vasich prikladu, tak treba venkovni automatizace, tak ta je pokud vim zavisla na dvou hlavnich velicinach: Okamzitem stavu a dlouhodobe predpovedi.

    Naši zákazníci si myslí něco jiného. (samozřejmě máme i zákazníky, kteří se zajímají o předpovědi na delší dobu) Naprosto konkrétně krátkodobou předpověď používají provozovatelé solárních elektráren (ty samozřejmě víc než déšť, i kterém je zprávička, zajímá oblačnost, ale technicky je to velmi podobné, posuny fleků po mapě), pořadatelé venkovních akcí a pojišťovny (varování klientů v předpovězené oblasti, že za půl hodiny budou padat kroupy a větve).

    2. 10. 2021, 23:33 editováno autorem komentáře