Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Amazon také zablokoval domain fronting, následuje příkladu Google od lojzak - "Jasně, takže podle Vás je každý povinen podat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2018 17:09

    lojzak (neregistrovaný)

    "Jasně, takže podle Vás je každý povinen podat vysvětlení, které ovšem není nikdo oprávněn žádat :). Myslím, že víc diskusí na toto téma není potřeba, zbytek už možná těm, které to zajímá, dodá google na heslo "povinnost podat vysvětlení"."

    Je oprávněn požadovat, ale pouze v jasně definovaných záležitostech. Do toho, jak máte nastaveno DNS jim je kulový.

    "Však jsem psal, že v extrémním případě a že obcházení technického opatření bude hlavně důkaz proti existující dobré víře (na kterou se většinou lidé odvolávají). Zdá se mi, že špatně chápete modální slovesa a z "možná" děláte "určitě"."

    Zákon nedefinuje žádné "extrémní případy". A už vůbec nestanovuje kdo je ručitelem daně na základě toho, jak o moc "extrémní případ" se jedná. Konkrétně jsou definovány situace, kdy se kupující stává ručitelem daně. Pokud kupuje nemovitost, je ručitelem kupující. Pokud kupuje zmrzlinu a nebo hraje ruletu, tak kupující/zákazník není ručitelem daně.

    A to "obcházení technického opatření" taky není v zákoně nijak definováno. Pojem "dobrá víra" sem vůbec nepleť, to s tím vůbec nesouvisí.