Hlavní navigace

Názor ke zprávičce AMD Catalyst 10.1 produkčně pro Ubuntu 9.10 od Aleš Janda - Neřekl bych, mám s ATI jen dobré zkušenosti. Před...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2010 10:58

    Aleš Janda

    Neřekl bych, mám s ATI jen dobré zkušenosti. Před časem jsem měl Radeon 9500, už Catalystem nepodporovanou, ale opensource ovladače fungovaly výborně. Jediné co zlobilo, že v akcelerovaném prostředí byla 3D plocha (třeba Google) vždy navrchu – nešlo to rozumně překrýt. Při vypnutém Compizu vše ok.

    Teď mám ATI HD 4350 – relativně nová grafárna. Jak je na tom s OS ovladači ani nevím, protože ty proprietární fungují prostě skvěle – výkonné, uspávání atd. bez problému, v Compizu můžu dělat cokoli – poloprůhledné video, poloprůhledné 3D, vše reagující na otáčející se krychli ;-) žádné defekty, krychle je i vyhlazená. Dokonce umí i OpenCL. Nenapadá mě nic, co by mi na ní chybělo, takže můžu jen doporučit. Tak skvěle fungující Compiz, jako mám teď, jsem ještě neviděl :-) Snad jen Kernel Mode Setting pro rychlé přepínání, ale to už se minimálně u OS ovladačů vyvíjí.

    O ATI často slyším nářky, ale minimálně co se týče HD 4350, tak prostě super :-)