Hlavní navigace

Názor ke zprávičce AMD Ryzen: celkový výkon dobrý, ve hrách horší od Adam Kalisz - Myslim, ze nevite o cem mluvite. Az budete...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2017 12:39

    Adam Kalisz

    Myslim, ze nevite o cem mluvite. Az budete rucit Vasim vicemesicnim platem nad zivotni minimum za to, ze neco bezi, resp. ze jste udelal v primerene mire vse pro to, ze neco bude bezet, tak si povime. Workstation ma obycejne slusnou zaruku (NBD nebo i rychlejsi odezva, 3-5 let), casto HW-RAID, hot-swap neni vyjimkou, nekdy 2 CPU, nekdy vykonnou grafiku/ akcelerator. Nektere workstation maji redundantni zdroj.
    Obycejne je workstation neco jako levnejsi tower server, ktery ma ale urcite graficky vystup s akceleraci a nebyva tak hlucny. Ta hranice je trochu osemetna.

    Mainframe je pocitac, ve kterem je uptime, kompatibilita se starymi aplikacemi, vykon a stabilita pri dlouhodobe zatezi blizko 100% vse. Mainframe muze v urcitych oblastech byt smysluplnejsi nez nekolik racku plnych beznych serveru, uz treba kvuli zhorsenym provoznim podminkam, jako jsou vibrace/ vlhkost/ vysoke ci nizke teploty. Nekde na ropne plosine nebo v zemich s castym vyskytem zemetreseni tohle je dulezity aspekt. Jestli jsou neci naroky smysluplne je samozrejme vzdy otazka. Ale ty naroky existuji a jsou firmy, ktere je umi uspokojit a zakaznici sve naroky financne podlozit. Proto bych nezabihal do toho, co si Vy myslite, ale co je trzni realita. Marketing je vsude, ale myslim, ze za ca. 50 let se mainframe a trochu kratsi obdobi i workstation jako technicky pojem obhajil.