Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Americká armáda stále používá 8" diskety k nukleárním zbraním od Lael Ophir - Když to zkrátíme, tak je tu pár záklandích...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2016 1:06

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Když to zkrátíme, tak je tu pár záklandích pilířů:
    1. To že se EU a NATO rozšiřuje je z vůle zemí, které se připojují. Rusko si musí zvyknout, že každá suverénní země má právo vybrat si orientaci své zahraniční politiky.
    2. Tvrzení o tom že Západ rozpoutává "barevné revoluce" je bez důkazu, jde podle všeho jen o Putinovu paranoiu.

    Pokud jde o jmenované země: jak myslíte že by to dopadlo třeba v Tunisku, Libyi a Egyptě, kdyby Západ nezasáhl? Sledovali bychom v přímém přenosu jak tamní armáda masakruje neozbrojené demonstranty a mučí aktivisty a novináře. To že po uvolnění diktatury vybublají etnické a/nebo náboženské konflikty není tak neobvyklé, nakonec v Jugoslávii nastalo totéž. Nastalo by to v takové situaci po každém uvolnění poměrů, a čím déle se tyhle věci neřeší, tím větší je to pak problém, když to praskne.

    Ad tak se tam mluví i o tom, kdo dodal Sadámovi plyn na ty Kurdy a Rusko to nebylo - nevím o tom že by dostal přímo plyn. Nejspíš dostal technologie dvojího užití (tj. pro civilní i vojenské použití), a dost pochybuji, že by je dostal od západních vlád s vědomím že chce vyrábět chemické zbraně. Nemluvě o "požehnání" k jejich použití proti vlastním civilistům.

    Ad jestli si myslíš, že je to opravdu tak jak píšeš, tak přeju hezký život ve stádu - pokud si myslíte co sem píšete vy, tak vám doporučuji nasadit si alobalovou čepici a dávat pozor na žido-zednářské spiknutí. Vycházíte totiž prakticky výhradně z různých dojmů, neověřených a neověřitelných informací.